У Норвегії електромобілі склали більше половини продажів нових авто

У Норвегії електромобілі склали більше половини продажів нових авто
03 Квітня 2019

Таку картину на норвезькому авторинку місцеві аналітики спостерігають вперше. Частка екологічно чистих машин склала 58%.

Норвезькі автомобілісти охололи до традиційних машин, вважаючи за краще купувати «зелені» авто. До такого висновку прийшли фахівці Норвезького дорожнього об'єднання, які проаналізували розстановку сил на місцевому авторинку за підсумками березня. З'ясувалося, що в минулому місяці продажу електромобілів виросли настільки, що перевершили показники машин на бензині і дизелі. Згідно з останніми статистичними даними, мова йде про частку в 58% від загального числа автомобілів, придбаних жителями Норвегії. Досягнутий в березні результат аналітики називають рекордним.

Нагадаємо, норвезька влада збираються добитися повсюдного поширення електрокарів вже до 2025 року, заборонивши продаж нових машин з ДВС.

Популярність електромобілів в Норвегії підтримують за допомогою різного роду економічних стимулів. Наприклад, звільнення електрокарів від податків. Така політика призвела до того, що Норвегія увійшла в трійку країн з найвищими продажами електромобілів, вставши в один ряд з США і Китаєм. Погоду на норвезькому ринку електрокарів роблять компанія Tesla, а також японський бренд Nissan зі своїм електромобілем Leaf. Так, за підрахунками експертів, до березневого росту продажів «зелених» машин посприяло, зокрема, збільшення поставок моделі Tesla Model 3.

Повернутися до списку
Поділитись: